Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları
19 Nisan 2022

Refakatçi olarak kalmak hekim istemine bağlıdır. Lütfen kalmak için ısrar etmeyiniz.

Refakat kartınızı yanınızda bulundurunuz.

Refakatçinin 18 yaşından küçük, 50 yaşından büyük olmamasına dikkat ediniz.

Kadın servisinde ve odalarında erkek refakatçi kalamaz.

Hastanızda bir sorun olduğunda servis hemşiresine bildiriniz.

Servis hemşiresinden bilgi almadan hastanıza dışarıdan yiyecek ve içecek vermeyiniz.

Sabahları 07.30 – 09.30 saatleri arasında temizlik yapıldığından servis dışında bekleyiniz.

Sağlık açısından hekimce ziyareti yasak olan hastaların ziyaretçilerini ikaz ediniz.

Hasta dolap ve etajerlerine yiyecek koymayınız.

Pencerelerden aşağı hiçbir şey atmayınız, pencere kenarına bir şey koymayınız.

Bulunduğunuz yeri ve eşyaları temiz tutunuz.

Lüzumsuz lambaları söndürünüz, muslukları kapatınız.

Şikayet ve önerilerinizi servis sorumlu hemşireleri veya hasta dilek/öneri kutuları aracılığı ile iletebilirsiniz.

Hastane içinde kesinlikle sigara içmeyiniz. İçenler hakkında ilgili kanuna göre işlem yapılır.

Hastane içinde gürültü yapmayınız.

Hasta yataklarına oturmayınız.

Eğer  grip, nezle vb. hastalığınız  mevcut ise refakatçi olarak kalmaya devam etmeyiniz.

Refakatçiler, tabiplerin direktifleri içerisinde hastalara bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler.

Özellikli Hasta Gruplarının Olduğu Bölümlerde Refakatçi Kuralları:  Yoğun bakım ünitelerinde refakatçi  kalmasına izin verilmemektedir.